μπουγάτσα με ανθότυρο

μπουγάτσα  με ανθότυρο



εκτέλεση χρόνος ετοιμασίας 2 'ώρες


Τρίψτε κι ανακατέψτε τα δύο  τυριά σ΄ ένα μπολ .Χτυπήστε  τ ΄ αυγά με τη ζάχαρη , να πήξουν και ν΄ αφρατέψουν  .Διαλύστε τη βανίλια και το Κορντέ φλάουρ στο γάλα κι ανακατέψτε  το με τα χτυπημένα αυγά .Αδειάστε  το μείγμα στο μπολ με τα τυριά κι ανακατέψτε απαλά .Στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα - ένα σε ταψάκι και απλώστε  επάνω σ ΄ αυτά  το μείγμα των τυριών .
τα υπόλοιπα φύλλα  βουτυρώνοντας τα και πάλι ένα - ένα .Αλείψτε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο .Στο στάδιο αυτό μπορείτε να φυλάξτε τη μπουγάτσα στην κατάψυξη .Ψήστε τη μπουγάτσα στους 180 C, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια , 30΄-40 ΄ περίπου . Μόλις τη βγάλτε από το φούρνο , πασπαλίστε τη με ζάχαρη άχνη  και , αν θέλετε , λίγη κανέλα .


υλικά

1/2 κιλό φύλλο  κρούστας
1/2 κιλό ανθότυρο
1/4 κιλό τυρί R'icota
4 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας  γάλα
1 κουταλιά κορν φλάουρ
λίγη βανίλια
3/4 κούπας  βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα [προαιρετικά]


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μότσι

εύκολο παγωτό μερέντα