Μότσι
Mochi, μια ιαπωνική συνταγή μόνο για εσάς που χρειάζεστε κάτι εύκολο,γρήγορο και δροσιστικό.
Για το παγωτό:
1.Κάνουμε μικρά μπαλάκια παγωτού και τα τοποθετούμε σε μικρά χαρτάκια (όπως αυτά στις ταρτέλες).
2.Τα βάζουμε στο καταψύκτη και τα αφήνουμε να παγώσουν.
Για το μότσι :
1.Προσθέτουμε 75 γραμ. αλεύρι ρυζιού
2.Προσθέτουμε 100 γραμ. ζάχαρη
3.Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη
4.Προσθέτουμε 100 γραμ. νερό
5.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι και η ζάχαρη να έχει διαλυθεί εντελώς
6.Μετά τυλίγεις το μείγμα με ζελατίνα και το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά (όσο το μότσι είναι στο φούρνο μικροκυμάτων, μέσα σε ένα ταψί άπλωσε άμυλο πατάτας ή άμυλο καλαμποκιού)
7.Αφού το βγάλεις από το φούρνο μικροκυμάτων, το ανακατεύεις με μια μαρίζα (σπάτουλα) και το ξαναβάζεις (με την ζελατίνα) στο φούρνο μικροκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα.
8.Όταν το βγάλεις,ανακατεύεις ξανά με την σπάτουλα για να τσεκάρεις αν όλα είναι καλά ενσωματωμένα μεταξύ τους.
9.Το απλώνουμε το μείγμα μέσα στο άμυλο πατάτας(ή καλαμποκιού) και το πασπαλίζουμε και αυτό με άμυλο.
10.Χρησιμοποίησε τα δάχτυλα σου για να το ζυμώσεις απαλά και να φτάσει στα 30 εκατοστά πλάτος καθώς και να έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλογράμμου.
11.Όταν έχεις σχηματίσει το ορθογώνιο σου,το βάζουμε στο ψυγείο για 30 με 60 λεπτά.
12.Έπειτα, θα το κόψουμε σε 8 ίσα τετράγωνα (ή 10, αναλόγως το μέγεθος)
13.Για να ξεχωρίσουμε τα τετράγωνα μότσι,θα χρησιμοποιήσουμε κομματάκια ζελατίνας όπου θα τοποθετούνται σε κάθε στρώση μότσι (μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μεταλλική σπάτουλα για να το βάζεις στο πιάτο με την ζελατίνα, καθώς θα πρέπει να τινάζεις με πινάλο το πολύ άμυλο πάνω από την ζύμη)..Συνέχισε αυτό το μοτίβο μότσι-ζελατίνας μέχρι το τελευταίο κομμάτι μότσι,που στο οποίο θα βάλεις πάνω την τελευταία ζελατίνα.
14.Μόλις τελειώσουμε, τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
15.Τέλος, πάρε τα μπαλάκια παγωτού από το καταψύκτη καθώς και τα μότσι από το ψυγείο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις φόρμα για muffins για το τελευταίο βήμα) και βάλε ένα κομμάτι ζελατίνας σε κάθε θήκη, μετά τοποθέτησε το μότσι στην θήκη και πίεσε το για να μπεί μέσα.Δουλεύοντας γρήγορα, βάλε μια μπάλα παγωτού μέσα στο μότσι και τύλιξε το καλά ώστε να μην υπάρχουν κενά, τσίμπα τις γωνίες ώστε να αγγαλιάσει το μότσι το παγωτό.Μετά τύλιξε τα με ζελατίνα και σταθεροποίησε τα στην θήκη.Επανάλαβε την διαδικασία .
16.Βάλτα στο καταψύκτη και άφησε τα για 1ώρα πριν το σερβίρισμα.
Είναι εύκολη συνταγή παρόλο που φαίνεται μεγάλη....
Για το παγωτό:
1.Κάνουμε μικρά μπαλάκια παγωτού και τα τοποθετούμε σε μικρά χαρτάκια (όπως αυτά στις ταρτέλες).
2.Τα βάζουμε στο καταψύκτη και τα αφήνουμε να παγώσουν.
Για το μότσι :
1.Προσθέτουμε 75 γραμ. αλεύρι ρυζιού
2.Προσθέτουμε 100 γραμ. ζάχαρη
3.Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη
4.Προσθέτουμε 100 γραμ. νερό
5.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι και η ζάχαρη να έχει διαλυθεί εντελώς
6.Μετά τυλίγεις το μείγμα με ζελατίνα και το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά (όσο το μότσι είναι στο φούρνο μικροκυμάτων, μέσα σε ένα ταψί άπλωσε άμυλο πατάτας ή άμυλο καλαμποκιού)
7.Αφού το βγάλεις από το φούρνο μικροκυμάτων, το ανακατεύεις με μια μαρίζα (σπάτουλα) και το ξαναβάζεις (με την ζελατίνα) στο φούρνο μικροκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα.
8.Όταν το βγάλεις,ανακατεύεις ξανά με την σπάτουλα για να τσεκάρεις αν όλα είναι καλά ενσωματωμένα μεταξύ τους.
9.Το απλώνουμε το μείγμα μέσα στο άμυλο πατάτας(ή καλαμποκιού) και το πασπαλίζουμε και αυτό με άμυλο.
10.Χρησιμοποίησε τα δάχτυλα σου για να το ζυμώσεις απαλά και να φτάσει στα 30 εκατοστά πλάτος καθώς και να έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλογράμμου.
11.Όταν έχεις σχηματίσει το ορθογώνιο σου,το βάζουμε στο ψυγείο για 30 με 60 λεπτά.
12.Έπειτα, θα το κόψουμε σε 8 ίσα τετράγωνα (ή 10, αναλόγως το μέγεθος)
13.Για να ξεχωρίσουμε τα τετράγωνα μότσι,θα χρησιμοποιήσουμε κομματάκια ζελατίνας όπου θα τοποθετούνται σε κάθε στρώση μότσι (μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μεταλλική σπάτουλα για να το βάζεις στο πιάτο με την ζελατίνα, καθώς θα πρέπει να τινάζεις με πινάλο το πολύ άμυλο πάνω από την ζύμη)..Συνέχισε αυτό το μοτίβο μότσι-ζελατίνας μέχρι το τελευταίο κομμάτι μότσι,που στο οποίο θα βάλεις πάνω την τελευταία ζελατίνα.
14.Μόλις τελειώσουμε, τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
15.Τέλος, πάρε τα μπαλάκια παγωτού από το καταψύκτη καθώς και τα μότσι από το ψυγείο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις φόρμα για muffins για το τελευταίο βήμα) και βάλε ένα κομμάτι ζελατίνας σε κάθε θήκη, μετά τοποθέτησε το μότσι στην θήκη και πίεσε το για να μπεί μέσα.Δουλεύοντας γρήγορα, βάλε μια μπάλα παγωτού μέσα στο μότσι και τύλιξε το καλά ώστε να μην υπάρχουν κενά, τσίμπα τις γωνίες ώστε να αγγαλιάσει το μότσι το παγωτό.Μετά τύλιξε τα με ζελατίνα και σταθεροποίησε τα στην θήκη.Επανάλαβε την διαδικασία .
16.Βάλτα στο καταψύκτη και άφησε τα για 1ώρα πριν το σερβίρισμα.
Είναι εύκολη συνταγή παρόλο που φαίνεται μεγάλη....
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου