Κουραμπιεδάκια με φουντούκι
Κουραμπιεδάκια με φουντούκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 2 ΩΡΕΣΛιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (προτιμότερο σε μπεν μαρί) , αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο μια νύχτα. Την επομένη , πάρτε το βούτυρο που έχει παγώσει στην επιφάνεια και πετάξτε το νερό που έμεινε στον πυθμένα . Για να το χωρίσετε από το νερό πιο γρήγορα , βάλτε το να παγώσει 1-2 ώρες στην κατάψυξη. Βάλτε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ κι αφήστε το να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου . Χτυπήστε το με τη ζάχαρη , ν΄ασπρίσει και ν΄ αφρατέψει. Ρίξτε το αλεύρι , που έχετε ανακατέψτε με τη βανίλια , σε δόσεις και ζυμώστε ελαφρά , ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη μαλακία αφράτη, που να μην κολλάει στα δάκτυλα .Πλάστε με τη ζύμη μπαλάκια , κλείνοντας στο κέντρο ένα ολόκληρο καβουρντισμένο φουντούκι ή αμύγδαλο . Αραδιάστε τα κουραμπιεδάκια σε ταψί και ψήστε τα στους 175^C , ώσπου να ροδίσουν ελαφρά, 30΄περίπου. Στο μεταξύ κοσκινίστε ζάχαρη άχνη και σκεπάστε την επιφάνεια αλουμινόχαρτου ή λαδόχαρτο που έχετε στρώσει επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Αραδιάστε επάνω στη ζάχαρη τα κουραμπιεδάκια μόλις βγουν από τον φούρνο .Ραντίστε τα με λίγο ανθόνερο και σκεπάστε τα με ζάχαρη άχνη , κοσκινίζοντας τη μ΄ένα μεγάλο σουρωτήρι ή κόσκινο . Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και στοιβάστε τα σε πιατέλα. Σερβίρονται πιο εύκολα , αν τα βάλετε ένα-ένα σε μικρά θηκάκια γκοφρέ . Μπορείτε να τα διατηρήσετε ένα μήνα σε κουτί μπισκότων.
ΥΛΙΚΑ:
2 Κούπες βούτυρο φρέσκο 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη λίγη βανίλια 4 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις ) ολόκληρα φουντούκια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα λίγο ανθόνερο ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
~Μπορείτε να τους δώσετε οτι σχεδιο ή σχημα θέλετε
υπέροχη συνταγή =)
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολύ
Διαγραφή