Τάρτα μαρέγκα με μήλα
Τάρτα μαρέγκα με μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : χρόνος ετομασίας 2 ώρες
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος , να πήξεει και ν άφρατέψει .Αφήστε το κριμ τσιζ έξω από το ψυγείο, να μαλακώσει . Διαλύστε τη ζελατίνη στο νερό κατά τα γνωστά . Χτυπήστε το κριμ τσιζ με τη μισή ζάχαρη , τα κροκάδια και το άρωμα . Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα τη χλιαρή ζελατίνη και το χυμό λεμονιού. Υστερα ανακατέψτε απαλά μέσα στο μίγμα τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τέλος τ΄ασπράδια , αφού τα χτυπήστε πρώτα σε μαρέγκα σφιχτή με την υπόλοιπη ζάχαρη . Βάλτε τον πάτο της μαρέγκας σε μια κουμπωτή φόρμα κι αδειιάστε επάνω σ΄ αυτή το μίγμα που ετοιμάστε . Βάλτε το στο ψυγείο αρκέττες ώρες, να σφίξει . Ετοιμάστε το καλύτερα από την προυηγούμενη . Ετοιμάστε τη σάλτσα με μήλα . Κόψτε τα μήλα σε λεπτά φετάκια , βράστε τα λίγο με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού, διαλύστε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ρίξτε το μέσα σ΄αυτά . Ανακατέψτε λίγη ώρα επάνω στη φωτιά, ώσπου να δέσει και να διυαυγάσει η σάλτσα . Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε το βούτυρο . Αφήστε τη να κρυώσει . Ξεκουμπώστε τη φόρμα και Βγάλτε την τάρτα σε πιάτελα . Αδειάστε στην επιφάνεια τη σάλτσα με τα μήλα καλύπτοντάς την .Πασπαλίστε με το καρύδι κι αν θέλετε,στολίστε με ρόδες από από ακτινίδια . Σερβίρετε τη μέσα σε λίγες ώρες , γιατί μαυρίζει το καρύδι όσο στέκεται . Φτιάξτε την τάρτα με σάλτσα βερίκοκο ή φράουλα και πασπαλίστε με αμυγδαλάκι.
ΥΛΙΚΑ:
1 πάτο μαρέγκα ψημένη (απο το ζαχαροπλαστειο )
200 γρ κριμ τσιζ
2 αυγα χορισμένα
1/4 κούπας ζάχαρης
1 κουταλάκι ξύσμα λεμόνιου ή λίγη βανίλια
3/4 κούπας κρέμας γάλακτος
1 φακελάκι ζελατίνη
1/4 κούπας νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 μεγάλα μήλα (ξυνομήλα)
1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας ζαχαρη
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
1 κουταλάκι βούτυρο φρέσκο
1 κούπα καρύδια ψιλοκομένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : χρόνος ετομασίας 2 ώρες
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος , να πήξεει και ν άφρατέψει .Αφήστε το κριμ τσιζ έξω από το ψυγείο, να μαλακώσει . Διαλύστε τη ζελατίνη στο νερό κατά τα γνωστά . Χτυπήστε το κριμ τσιζ με τη μισή ζάχαρη , τα κροκάδια και το άρωμα . Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα τη χλιαρή ζελατίνη και το χυμό λεμονιού. Υστερα ανακατέψτε απαλά μέσα στο μίγμα τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τέλος τ΄ασπράδια , αφού τα χτυπήστε πρώτα σε μαρέγκα σφιχτή με την υπόλοιπη ζάχαρη . Βάλτε τον πάτο της μαρέγκας σε μια κουμπωτή φόρμα κι αδειιάστε επάνω σ΄ αυτή το μίγμα που ετοιμάστε . Βάλτε το στο ψυγείο αρκέττες ώρες, να σφίξει . Ετοιμάστε το καλύτερα από την προυηγούμενη . Ετοιμάστε τη σάλτσα με μήλα . Κόψτε τα μήλα σε λεπτά φετάκια , βράστε τα λίγο με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού, διαλύστε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ρίξτε το μέσα σ΄αυτά . Ανακατέψτε λίγη ώρα επάνω στη φωτιά, ώσπου να δέσει και να διυαυγάσει η σάλτσα . Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε το βούτυρο . Αφήστε τη να κρυώσει . Ξεκουμπώστε τη φόρμα και Βγάλτε την τάρτα σε πιάτελα . Αδειάστε στην επιφάνεια τη σάλτσα με τα μήλα καλύπτοντάς την .Πασπαλίστε με το καρύδι κι αν θέλετε,στολίστε με ρόδες από από ακτινίδια . Σερβίρετε τη μέσα σε λίγες ώρες , γιατί μαυρίζει το καρύδι όσο στέκεται . Φτιάξτε την τάρτα με σάλτσα βερίκοκο ή φράουλα και πασπαλίστε με αμυγδαλάκι.
ΥΛΙΚΑ:
1 πάτο μαρέγκα ψημένη (απο το ζαχαροπλαστειο )
200 γρ κριμ τσιζ
2 αυγα χορισμένα
1/4 κούπας ζάχαρης
1 κουταλάκι ξύσμα λεμόνιου ή λίγη βανίλια
3/4 κούπας κρέμας γάλακτος
1 φακελάκι ζελατίνη

2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 μεγάλα μήλα (ξυνομήλα)
1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας ζαχαρη
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
1 κουταλάκι βούτυρο φρέσκο
1 κούπα καρύδια ψιλοκομένα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου