Ντόνατς
Ντόνατς
εκτέλεση χρόνος ετοιμασίας 1 ώρα
εκτέλεση:
Χτυπήστε το μισό αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά , 2 ΄ στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα , να γίνουν λείο χυλός . Ρίξτε κι ανακατέψτε στο χυλό το υπόλοιπο αλεύρι . Αδειάστε το μίγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια .Είναι κάπως μαλακό και κολλάει ελάχιστα . Δεν πρέπει να είναι σφιχτό , ούτε να κολλάει πολύ . Τυλίξτε το στο αλεύρι απαλά κι ανοίξτε το σε παχύ φύλλο 1 εκ. περίπου . Κόψετε το κουπ πατ για ντόνατς , που θα το αλευρώνετε κάθε φορά πριν κόψετε το επόμενο . Με πλατιά σπάτουλα , πάρτε ένα- ένα τα ντόνατς και ρίξτε τα μέσα σε φριτέζα με καυτό λάδι . Στην αρχή βυθίζονται μέσα στο λάδι . Καθώς όμως ψήνονται ,ανεβαίνουν στην επιφάνειά . Γυρίστε τα να ψηθούν κι από άλλη πλευρά , να γίνουν χρυσόξανθα . Βγάλτε τα με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει πολύ λάδι .πριν κρυώσουν εντελώς , βάλτε τα τρία - τρία σε πλαστική σακούλα με ζάχαρη άχνη, κλείσε την και κουνήστε τα να καλυφθούν από τη ζάχαρη . Αραδιάστε τα σε πιατέλα και σερβίρετέ τα φρέσκα , αμέσως ή στο διάστημα της ημέρας . Είναι το ίδιο νόστιμα σκέτα ή καλυμμένα με κάποιο γλάσο της αρεσκείας σας. Μπορείτε να φτιάξετε και με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του . Στην περίπτωση αυτή παραλείψετε το μπέικιν πάουντερ .
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπες ζάχαρη
1,1/2 κουτάλι μπέικν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι κανέλα
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1/3 κούπας γάλα
καλή επιτυχία ❤️
εκτέλεση χρόνος ετοιμασίας 1 ώρα
εκτέλεση:
Χτυπήστε το μισό αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά , 2 ΄ στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα , να γίνουν λείο χυλός . Ρίξτε κι ανακατέψτε στο χυλό το υπόλοιπο αλεύρι . Αδειάστε το μίγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια .Είναι κάπως μαλακό και κολλάει ελάχιστα . Δεν πρέπει να είναι σφιχτό , ούτε να κολλάει πολύ . Τυλίξτε το στο αλεύρι απαλά κι ανοίξτε το σε παχύ φύλλο 1 εκ. περίπου . Κόψετε το κουπ πατ για ντόνατς , που θα το αλευρώνετε κάθε φορά πριν κόψετε το επόμενο . Με πλατιά σπάτουλα , πάρτε ένα- ένα τα ντόνατς και ρίξτε τα μέσα σε φριτέζα με καυτό λάδι . Στην αρχή βυθίζονται μέσα στο λάδι . Καθώς όμως ψήνονται ,ανεβαίνουν στην επιφάνειά . Γυρίστε τα να ψηθούν κι από άλλη πλευρά , να γίνουν χρυσόξανθα . Βγάλτε τα με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει πολύ λάδι .πριν κρυώσουν εντελώς , βάλτε τα τρία - τρία σε πλαστική σακούλα με ζάχαρη άχνη, κλείσε την και κουνήστε τα να καλυφθούν από τη ζάχαρη . Αραδιάστε τα σε πιατέλα και σερβίρετέ τα φρέσκα , αμέσως ή στο διάστημα της ημέρας . Είναι το ίδιο νόστιμα σκέτα ή καλυμμένα με κάποιο γλάσο της αρεσκείας σας. Μπορείτε να φτιάξετε και με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του . Στην περίπτωση αυτή παραλείψετε το μπέικιν πάουντερ .
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπες ζάχαρη
1,1/2 κουτάλι μπέικν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι κανέλα
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1/3 κούπας γάλα

καλή επιτυχία ❤️
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου