Ντόνατς

Ντόνατς   
εκτέλεση χρόνος ετοιμασίας 1 ώρα



εκτέλεση:
Χτυπήστε το μισό αλεύρι  με τα υπόλοιπα  υλικά , 2 ΄ στο μίξερ  στη μεσαία  ταχύτητα  , να γίνουν λείο  χυλός  . Ρίξτε  κι ανακατέψτε  στο χυλό   το υπόλοιπο  αλεύρι   . Αδειάστε  το μίγμα σε αλευρωμένη  επιφάνεια   .Είναι  κάπως  μαλακό   και  κολλάει   ελάχιστα  . Δεν πρέπει  να είναι σφιχτό   , ούτε  να κολλάει   πολύ . Τυλίξτε το   στο  αλεύρι  απαλά  κι   ανοίξτε  το σε παχύ    φύλλο  1 εκ.  περίπου  . Κόψετε το  κουπ  πατ για  ντόνατς  , που θα  το  αλευρώνετε  κάθε φορά  πριν κόψετε  το  επόμενο   . Με  πλατιά  σπάτουλα , πάρτε   ένα- ένα  τα  ντόνατς  και ρίξτε  τα μέσα  σε  φριτέζα    με καυτό  λάδι .  Στην  αρχή βυθίζονται  μέσα   στο λάδι . Καθώς   όμως  ψήνονται  ,ανεβαίνουν  στην επιφάνειά . Γυρίστε  τα να ψηθούν  κι από  άλλη  πλευρά  , να γίνουν  χρυσόξανθα . Βγάλτε  τα  με τρυπητή  σπάτουλα  σε απορροφητικό  χαρτί,  να στραγγίσει  πολύ λάδι  .πριν κρυώσουν  εντελώς  , βάλτε    τα τρία  - τρία σε πλαστική  σακούλα  με ζάχαρη  άχνη,  κλείσε   την  και κουνήστε τα  να καλυφθούν  από τη ζάχαρη  . Αραδιάστε   τα σε πιατέλα  και σερβίρετέ   τα   φρέσκα  , αμέσως   ή στο διάστημα   της ημέρας  . Είναι  το ίδιο  νόστιμα σκέτα  ή   καλυμμένα με κάποιο  γλάσο  της  αρεσκείας  σας.  Μπορείτε  να φτιάξετε  και με  αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του  . Στην  περίπτωση  αυτή  παραλείψετε  το μπέικιν  πάουντερ .

Υλικά:
2  κούπες  αλεύρι  για όλες  τις  χρήσεις
1/2  κούπες ζάχαρη
1,1/2  κουτάλι  μπέικν  πάουντερ
1/4  κουταλάκι αλάτι
1/4  κουταλάκι  κανέλα
1/8   κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1  κουταλιά  λιωμένο  βούτυρο
1 αυγό
1/3  κούπας γάλα   


Αποτέλεσμα εικόνας για ντόνατς     Αποτέλεσμα εικόνας για ντόνατς με ζάχαρη                           



                 καλή επιτυχία ❤️

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μότσι

μπουγάτσα με ανθότυρο

εύκολο παγωτό μερέντα