τούρτα καρδιά πραλίνα
τούρτα καρδιά πραλίνα
εκτέλεση χρόνος ετοιμασίας 2 ώρες
Μπορείτε να φτιάξτε μονή σας το παντεσπάνι , όπως στη συνταγή [ γιορτινές καμπάνες ] χρησιμοποιώντας 4 αυγά , 1 κούπα ζάχαρη και 1 κούπα αλεύρι. Ψήστε το σε στρογγυλό ταψάκι με 30 εκ. Και κόψτε το σε σχήμα καρδιάς μ ΄ένα πατρόν από χαρτόνι . Μπορείτε να πάρετε την πραλίνα έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο . χρειάζεστε 300 γρ. Για να τη φτιάξετε μόνη σας , βάλτε τ ΄ αμύγδαλα με τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο κι ανακατέψτε τα με ξύλινο κουτάλι επάνω σε χαμηλή φωτιά , ώσπου η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει το χρώμα της καραμέλας . Αδειάστε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι κι απλώστε το με το κουτάλι . Όταν κρυώσει εντελώς , σπάστε την πραλίνα σε κομμάτια και βάλτε τη σε χοντρή πλαστική σακούλα . Με το ένα χέρι κλείστε και κράτιστε το άνοιγμα της σακούλας και με το άλλο χτυπήστε την πραλίνα μ ΄ένα ξύλινο σφυρί ή με το χοντρό πλάστη, ώσπου να γίνει σκόνη. Αδειάστε την σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, και κοσκινίστε τη μέσα σε ένα μπολ. Όση δεν πέρασε από το σουρωτήρι , ξαναχτυπήστε την και ξανακοσκινίστε την . Χτυπήστε το βούτηρο , ν'αφρατέψει και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε την εσάνς πικραμυγδάλου και την πραλίνα λίγη - λίγη , ώσπου να επιτύχετε ένα απαλό αφράτο μίγμα. Ραντίστε τα παντεσπάνια με το γάλα ανακατεμένο με το λικέρ και ενώστε τα με τη μισή κρέμα. Καλύψτε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα. Πάτηστε τη με την ανάποδη ενός κουταλιού σχηματίζοντας πέταλα τριαντάφυλλου . Στολίστε την τούρτα με την σαντιγί και κομματάκια από κερασάκια , φυλάξτε τη στο ψυγείο καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη .
Υλικά
2 πάτους παντεσπάνι σε σχήμα καρδιάς [ από το ζαχαροπλαστείο ]
1 κούπα βούτυρο φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη 1/2/12 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
1/2 εσάνς πιρκάμυγδαλου 2.3 κύπας γάλα
2 κουταλιές σιρόπι από τα κερασάκια μαρασκίνο ή λικέρ αμαρέτο
150 γρ. σαντιγί μερικά κερασάκια μαρασκίνο ή γλασέ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου