λαμπριάτικη κουλούρα

λαμπριάτικη κουλούρα


εκτέλεση χρόνος  ετοιμασίας 3 ώρες



Ανακατέψτε και ζυμώστε μέσα στη ζύμη τα κόντιτα , τ΄ αμύγδαλα  και το ξύσμα .Χωρίστε τη στα δύο . Πλαστέ κάθε κομμάτι σε χοντρό σχοινί με 60 εκ. μήκος . Στρίψτε τα δύο σχοινιά μαζί και σχηματίστε μια κουλούρα επάνω σε βουτυρωμένο  λαδόχαρτο στρωμένο σε ταψί .Κολλήστε καλά τις  δύο άκρες .Τοποθετήστε τ΄ αυγά ανάμεσα στα κενά των δύο πλεγμένων σχοινιών .Αφήστε την κουλούρα να φουσκώσει , ώστε να διπλασιασθεί  σε όγκο .Αλείψτε τη με κροκάδι  αυγού και ψήστε τη ε φούρνο 175 C 30 -35 ΄, Βάλτε τη να κρυώσει επάνω σε σχάρα .Απλώστε επάνω , όσο είναι ακόμη ζεστή , το γλάσο και πασπαλίστε με τα χρωματιστά μικροσκοπικά μπαλάκια  καραμέλας .


υλικά
1/4 της βασικής ζύμης
 5 χρωματιστά πασχαλιάτικα  αυγά
1/2 κούπα κόντιτα
 1/2 κούπας ασπρισμένα
χοντροκομμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
γλάσο όπως στην προηγούμενη
συνταγή πολύχρωμα μικροσκοπίτα
μπαλάκια καραμέλας  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μότσι

μπουγάτσα με ανθότυρο

εύκολο παγωτό μερέντα