λαμπριάτικη κουλούρα
λαμπριάτικη κουλούρα
εκτέλεση χρόνος ετοιμασίας 3 ώρες
Ανακατέψτε και ζυμώστε μέσα στη ζύμη τα κόντιτα , τ΄ αμύγδαλα και το ξύσμα .Χωρίστε τη στα δύο . Πλαστέ κάθε κομμάτι σε χοντρό σχοινί με 60 εκ. μήκος . Στρίψτε τα δύο σχοινιά μαζί και σχηματίστε μια κουλούρα επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο στρωμένο σε ταψί .Κολλήστε καλά τις δύο άκρες .Τοποθετήστε τ΄ αυγά ανάμεσα στα κενά των δύο πλεγμένων σχοινιών .Αφήστε την κουλούρα να φουσκώσει , ώστε να διπλασιασθεί σε όγκο .Αλείψτε τη με κροκάδι αυγού και ψήστε τη ε φούρνο 175 C 30 -35 ΄, Βάλτε τη να κρυώσει επάνω σε σχάρα .Απλώστε επάνω , όσο είναι ακόμη ζεστή , το γλάσο και πασπαλίστε με τα χρωματιστά μικροσκοπικά μπαλάκια καραμέλας .
υλικά
1/4 της βασικής ζύμης
5 χρωματιστά πασχαλιάτικα αυγά
1/2 κούπα κόντιτα
1/2 κούπας ασπρισμένα
χοντροκομμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
γλάσο όπως στην προηγούμενη
συνταγή πολύχρωμα μικροσκοπίτα
μπαλάκια καραμέλας
εκτέλεση χρόνος ετοιμασίας 3 ώρες
Ανακατέψτε και ζυμώστε μέσα στη ζύμη τα κόντιτα , τ΄ αμύγδαλα και το ξύσμα .Χωρίστε τη στα δύο . Πλαστέ κάθε κομμάτι σε χοντρό σχοινί με 60 εκ. μήκος . Στρίψτε τα δύο σχοινιά μαζί και σχηματίστε μια κουλούρα επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο στρωμένο σε ταψί .Κολλήστε καλά τις δύο άκρες .Τοποθετήστε τ΄ αυγά ανάμεσα στα κενά των δύο πλεγμένων σχοινιών .Αφήστε την κουλούρα να φουσκώσει , ώστε να διπλασιασθεί σε όγκο .Αλείψτε τη με κροκάδι αυγού και ψήστε τη ε φούρνο 175 C 30 -35 ΄, Βάλτε τη να κρυώσει επάνω σε σχάρα .Απλώστε επάνω , όσο είναι ακόμη ζεστή , το γλάσο και πασπαλίστε με τα χρωματιστά μικροσκοπικά μπαλάκια καραμέλας .
υλικά
1/4 της βασικής ζύμης
5 χρωματιστά πασχαλιάτικα αυγά
1/2 κούπα κόντιτα
1/2 κούπας ασπρισμένα
χοντροκομμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
γλάσο όπως στην προηγούμενη
συνταγή πολύχρωμα μικροσκοπίτα
μπαλάκια καραμέλας
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου