για τις πίτες

Για τις πίτες
 ρίχνουμε   το γάλα  ,το νερό  , τη ζάχαρη και  τη μαγιά σε ένα μπολ  και ανακατεύουμε μέχρι  να αναμειχθούν καλά .Στη συνέχεια  , προσθέτουμε  το αλεύρι , τον ανθό αλατιού και το θυμάρι και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει  από τα χέρια μας [ μπορεί να χρειαστεί να το βοηθήσουμε
λίγο αλευρώνοντας ]. Βάζοντας τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ  με λίγο λάδι και τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη . Την αφήνουμε να φουσκώσει  μέχρι να διπλασιαστεί. Μπορεί να πάρει από 30 λεπτά έως μιάμιση ώρα , ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος .Μόλις το ζυμάρι διπλασιαστεί σε όγκο , το κόβουμε σε ίσα κομμάτια .Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το κάθε ζυμαράκι με το πλάστη [ σε κύκλους διαμέτρου 20 εκ. ] και τα  αφήνουμε  κάτω από μία πετσέτα να  φουσκώσουν ακόμα λίγο . Όσο η ζύμη μας φουσκώσει , ετοιμάζουμε υπόλοιπα υλικά .

Για τη γέμιση

προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, στον αέρα .Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και , αφού τις
κόψουμε στη  μέση, τις αλατοπιπερώνουμε , τις πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε για 15 -20 λεπτά . Παράλληλα , σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα πράσα , κομμένα σε ροδέλες πάχους ο,5 εκ.., μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς , για 10 λεπτά .  Μοιράζουμε τις αγκινάρες , τα πράσα , την μυζήθρας   και τα καρύδια πάνω στα ζυμαράκια μας .Ανάβουμε το φούρνο στους 200C  και ψήνουμε για 12  λεπτά , ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος των πιτών μας , μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα . Σερβίρουμε  αμέσως .

Μερίδες 6
προετοιμασία .30
χρόνος αναμονής  .2 ώρες
χρόνος ψησίματος 45
βαθμός δυσκολίας. 3

Γιά τις  πίτες
160 Ml γάλα , σε θερμοκρασία  δωματίου
80 Ml νερό , σε θερμοκρασία δωματίου

κ.γ. ζάχαρη 
2 κ.γ. ξερή  μαγιά
320 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. ανθό αλατιού
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι  , ψιλοκομμένο ,  μόνο τα φύλλα
μία κ.σ. ελαιόλαδο

Για τις πίτες
6 φρέσκες αγκινάρες
2 κ.σ. ελαιόλαδο , χωρισμένο στα 2 αλάτι , πιπέρι
2 πράσα [ μόνο το λευκό και το ελαφρώς  πράσινο μέρος ]
200 γρ. μυζήθρας  μία χούφτα καρύδια , σπασμένα
 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μότσι

μπουγάτσα με ανθότυρο

εύκολο παγωτό μερέντα