για τις πίτες
Για τις πίτες
ρίχνουμε το γάλα ,το νερό , τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά .Στη συνέχεια , προσθέτουμε το αλεύρι , τον ανθό αλατιού και το θυμάρι και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα χέρια μας [ μπορεί να χρειαστεί να το βοηθήσουμε
ρίχνουμε το γάλα ,το νερό , τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά .Στη συνέχεια , προσθέτουμε το αλεύρι , τον ανθό αλατιού και το θυμάρι και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα χέρια μας [ μπορεί να χρειαστεί να το βοηθήσουμε
λίγο αλευρώνοντας ]. Βάζοντας τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι και τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη . Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί. Μπορεί να πάρει από 30 λεπτά έως μιάμιση ώρα , ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος .Μόλις το ζυμάρι διπλασιαστεί σε όγκο , το κόβουμε σε ίσα κομμάτια .Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το κάθε ζυμαράκι με το πλάστη [ σε κύκλους διαμέτρου 20 εκ. ] και τα αφήνουμε κάτω από μία πετσέτα να φουσκώσουν ακόμα λίγο . Όσο η ζύμη μας φουσκώσει , ετοιμάζουμε υπόλοιπα υλικά .
Για τη γέμιση
προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, στον αέρα .Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και , αφού τις
κόψουμε στη μέση, τις αλατοπιπερώνουμε , τις πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε για 15 -20 λεπτά . Παράλληλα , σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα πράσα , κομμένα σε ροδέλες πάχους ο,5 εκ.., μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς , για 10 λεπτά . Μοιράζουμε τις αγκινάρες , τα πράσα , την μυζήθρας και τα καρύδια πάνω στα ζυμαράκια μας .Ανάβουμε το φούρνο στους 200C και ψήνουμε για 12 λεπτά , ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος των πιτών μας , μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα . Σερβίρουμε αμέσως .
Μερίδες 6
προετοιμασία .30
χρόνος αναμονής .2 ώρες
χρόνος ψησίματος 45
βαθμός δυσκολίας. 3
Γιά τις πίτες
160 Ml γάλα , σε θερμοκρασία δωματίου
80 Ml νερό , σε θερμοκρασία δωματίου
κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. ξερή μαγιά
320 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. ανθό αλατιού
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι , ψιλοκομμένο , μόνο τα φύλλα
μία κ.σ. ελαιόλαδο
Για τις πίτες
6 φρέσκες αγκινάρες
2 κ.σ. ελαιόλαδο , χωρισμένο στα 2 αλάτι , πιπέρι
2 πράσα [ μόνο το λευκό και το ελαφρώς πράσινο μέρος ]
200 γρ. μυζήθρας μία χούφτα καρύδια , σπασμένα
Για τη γέμιση
προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, στον αέρα .Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και , αφού τις
κόψουμε στη μέση, τις αλατοπιπερώνουμε , τις πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε για 15 -20 λεπτά . Παράλληλα , σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα πράσα , κομμένα σε ροδέλες πάχους ο,5 εκ.., μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς , για 10 λεπτά . Μοιράζουμε τις αγκινάρες , τα πράσα , την μυζήθρας και τα καρύδια πάνω στα ζυμαράκια μας .Ανάβουμε το φούρνο στους 200C και ψήνουμε για 12 λεπτά , ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος των πιτών μας , μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα . Σερβίρουμε αμέσως .
Μερίδες 6
προετοιμασία .30
χρόνος αναμονής .2 ώρες
χρόνος ψησίματος 45
βαθμός δυσκολίας. 3
Γιά τις πίτες
160 Ml γάλα , σε θερμοκρασία δωματίου
80 Ml νερό , σε θερμοκρασία δωματίου
κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. ξερή μαγιά
320 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. ανθό αλατιού
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι , ψιλοκομμένο , μόνο τα φύλλα
μία κ.σ. ελαιόλαδο
Για τις πίτες
6 φρέσκες αγκινάρες
2 κ.σ. ελαιόλαδο , χωρισμένο στα 2 αλάτι , πιπέρι
2 πράσα [ μόνο το λευκό και το ελαφρώς πράσινο μέρος ]
200 γρ. μυζήθρας μία χούφτα καρύδια , σπασμένα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου