γαλατόπιτα
γαλατόπιτα
βουτυρώστε ένα πυρέξ ταψάκι 30 εκ. Και στρώστε τα φύλλα αλείφοντας τα με το λιωμένο βούτυρο .Ανακατέψτε σε κατσαρόλα το σιμιγδάλι με τη μισή ζάχαρη και ρίξτε το γάλα ζεστό .Ανακατέψτε το μείγμα επάνω στη φωτιά , έως ότου αρχίσει να βράζει . κατεβάστε το από τη φωτιά , ρίξτε το βούτυρο , το μοσχοκάρυδο , το ξύσμα και τα κροκάδια ελαφρά χτυπημένα .Ρίξτε κι ανακατέψτε τις σταφίδες , αφού προηγουμένως τις πλύνετε και τις σκουπίστε καλά .Αδειάστε το μείγμα επάνω στα φύλλα. Χτυπήστε τ΄ ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή .Βάλτε τη σε κορνέ και καλύψτε μ΄ αυτή την επιφάνεια της κρέμας .Βάλτε την πίτα σε σχάρα και καλύψτε στον πάτο του φούρνου και ψήστε τη στους 175 C 25 ΄.
υλικά
4 φύλλα κρούστας
λίγο λιωμένο βούτυρο
2/12 κούπες γάλα
1/3 κούπες σιμιγδάλι
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
3/4 κούπες ζάχαρη
λίγο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι ξύσμα ΄λεμονιού
/2 κούπας σταφίδες ξανθές
[προαιρετικά ]
3 αυγά
/2 κούπας σταφίδες ξανθές
[προαιρετικά ]
3 αυγά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου